Annons
Nyheter

Öresundstrafik riskerar bryta samman

Om inget görs kommer den framtida trängseln på Öresundsbron få trafiken att bryta samman, fastslår statliga Trafikstyrelsen i Danmark i en färsk rapport.
Nyheter • Publicerad 27 augusti 2008
Tågtrafiken över Öresundsbron har exploderat och kommer att fortsätta öka så mycket att bron inte räcker till visar en ny rapport. Bild: Scanpix
Tågtrafiken över Öresundsbron har exploderat och kommer att fortsätta öka så mycket att bron inte räcker till visar en ny rapport. Bild: ScanpixFoto: 

Tågtrafiken över sundet har exploderat och kommer att fortsätta öka så mycket att bron inte räcker till, skriver tidningen Ingeniören som citeras av Skånska Dagbladet.

Rapporten, som nu har skickats ut på remiss, föreslår inte någon lösning på problemen.

Det största regeringspartiet Venstre avfärdade så sent som i förra veckan ett förslag om en tunnel mellan Helsingborg och Helsingör.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons