Annons
Nyheter

Ordning i trafiken på E65 igen

Nyheter • Publicerad 21 november 2006

(Uppdaterad: 19.45)

Trafiken på E65 vid Sturup är öppen igen. Den lastbil som körde i diket i förmiddags har bärgats från platsen.

Annons

Vid elvatiden i förmiddags körde en svenskregistrerad lastbil i diket på E65:an i höjd med infarten till Sturup, öster om Svedala i riktning mot Skurup.

Vägen var avstängd under hela dagen och trafiken omdirigerades av polis. Först klockan 19.25 var vägen öppen för trafikering igen.

– Det tar alltid så lång tid att bärga bilar, speciellt lastbilar som är tunga och ofta sätter sig fast, säger Hans Nilsson, länsvakthavande befäl. Föraren i lastbilen är oskadd och lyckades, enligt uppgifter från SOS, själv ta sig ur lastbilen.

Under dagen spekulerades det om det fanns farligt gods på lastbilen. Under eftermiddagen kunde man konstatera att det handlade om rengöringsmedel till tryckerier.

– Enligt min bedömning utgjorde den inte någon fara, säger Hans Nilsson.

Anledningen till olyckan tros vara bygget av ett mitträcke vid platsen. Föraren i har sannolikt styrt lastbilen alltför nära vägrenen och halkat ned i diket.

Carl-Johan Engvall

Malin Perlheden

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons