Annons
Nyheter

Omfattande strömavbrott i Skåne

Cirka 4000 hushåll i Skåne drabbats i natt av strömavbrott. Vellinge, Svedala, Skillinge och Tomelillla är några av de orter som haft störst problem.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2004

Orsaken var det kraftiga ovädret med blötsnö och blåst. - Det var omfattande avbrott på grund av snön i hela södra Skåne. Värst var det från mitten av Skåne och ut mot östra kanten, säger Inge Lundgren på Sydkraft Näts driftscentral. De orter som uppges ha haft mest problem är landsbygden utanför Vellinge, Svedala, Östra Klagstorp och områden vid Skilllinge, Glimminge och Tomelilla. Även begränsade strömavbrott fanns i Svalöv, Nävlinge, Vä, Svenshög, V Nöbbelöv och Örkelljunga. Den skiftade temperaturen gjorde att is bildades på luftledningarna och i kombination med vinden började ledningarna svänga och slog ihop. Problemen startade omkring klockan två i natt när det började blåsa och snöa. Klockan 9 hade antalet strömlösa minskat till cirka 500. Sydkraft Nät uppger att målsättningen är att alla fel ska vara åtgärdade under dagen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons