Annons
Nyheter

Omfattande skador på telekablar efter översvämning

Drygt 1000 abonnenter i centrala Malmö var ännu på måndagen utan telefonförbindelse till följd av en översvämning i samband med bygget av Citytunneln.
Nyheter • Publicerad 27 juni 2005

Skadorna är värre än vi först trodde. Vattnet har spridit sig ut i kabelnätet, säger Malin Persson på Telia Soneras presstjänst.

En telefonväxel i en källarlokal blev helt dränkt när tunnelbyggarna kapade en dagvattenledning. Hela natten till måndagen pågick arbetet med att byta ut växeln till en provisorisk anläggning, men jobbet med att torka kablarna kan ta ett par dygn.

Annons

Det här är andra skadan på kort tid under bygget av Citytunneln. För en vecka sedan blev delar av Malmö Central utan ström.

– Det är beklagligt, men tyvärr finns risken för fler liknande händelser med tanke på hur tätt ledningar och kablar ligger i det aktuella området, säger Citytunnelns informationschef Anders Mellberg.

Han tillägger att det finns pengar avsatta för skadestånd i projektets budget.

Enligt Mellberg tar Citytunneln troligen på sig ansvaret för vattenläckan. Men elavbrottet berodde däremot på felaktig information från Sydkraft, hävdar han. (TT)

Peter Palmkvist

Malmö
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons