Nyheter

Olserödsbo friades från mordförsök

Den 41-årige man som var nära att ta livet av sin två år yngre bror i Olseröd en natt i mitten på augusti frikändes i fredags.
Nyheter • Publicerad 6 oktober 2003

Tingsrätten anser det klarlagt att 41-åringen känt sig hotad till livet av sin bror och att han därför tog fram sig signalpistol för att skämmas. Rätten tror på mannen när han säger att han oavsiktligt avlossade ett skott mot sin bror och sedan inte kunde besinna sig när han slog brodern tre gånger i huvudet med en hammare. Därför frikänns han med hänvisning till nödvärnsrätten från åtalet för mordförsök. Han får också tillbaks sin signalpistol. - Min huvudman är nöjd över att tingsrätten tagit hans beskrivning av situationen på allvar och trott på honom, säger försvarsadvokaten Björn Attnarsson. Åklagaren hade yrkat på upp till åtta års fängelse och bland annat hänvisat till att våldet varit livsfarligt, även om brodern nu är på ättringsvägen. Mannen överlevde, enligt rättsläkaren, docent Peter Krantz i Lund, mycket tack vare att hans mamma drog ut hammaren och höll emot blodflödet i väntan på ambulans. Den 41-årige mannen dömdes till villkorlig dom för en stöld av mat i ett fritidshus i Maglehem och en bil i Olseröd under det knappa dygn som han var på flykt och gäckade polisen. Text: Lennart Svenezon

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.