Annons
Nyheter

"Ökningen får inte bli mer än fem procent"

Bokslutet för Region Skåne 2002 blir inte fullt så dåligt som prognosen i september pekade på. - Bokslutet slutar på 1,728 miljarder kronor i stället för över två miljarder. Ökningstakten låg på elva-tolv procent fram till september. Från och med oktober blev det ett rejält dopp. De tre sista månaderna ökade kostnaderna i snitt 4,8 procent.
Nyheter • Publicerad 11 februari 2003

Det sa regionstyrelsens ordförande Uno Aldegren (s) i samband med att budgeten till distriktsnämnderna fördelas på måndagen. Samtidigt som han speglade bokslutet manade han till att inte dra för stora växlar på siffrorna. - Men utvecklingen är nödvändig om vi ska klara ekonomin i framtiden. Ökningen får inte bli mer än fyra-fem procent. Uno Aldegren hoppas att nya majoritetens budskap nått ut i verksamheten. Regionstyrelsen kommer att följa ekonomin aktivt under åren den här mandatperioden, ända ut i nämnder och verksamhet. Text: Gunilla Ingels

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons