Annons
Nyheter

Oklart om något stulits från mördad antikhandlare

Det är ännu oklart om något stulits från den antikhandlare som hittades mördad på sin gård utanför Kristianstad i fredags kväll.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2006

Polisen var på tisdagen mycket sparsam med uppgifter. Obduktionen är klar men Tommy Lindén, spaningsledare vid länskriminalen i Skånepolisen, vill inte berätta hur den 61-årige mannen dödades eller om andra detaljer i utredningen.

– Men jag är positiv, vi har mycket att jobba med, säger han.

Annons

Antikhandlaren tros ha legat död i boningshuset ett dygn innan han hittades av bekanta som saknat honom. Den 61-årige mannen förvarade antikviteter i en av byggnaderna på gården och sålde även direkt till kunder. Ärendet betecknas som ett rånmord, men det är oklart om något stulits.

– Vi kan inte nu veta om något är försvunnet. Det kräver att man tar dit någon som exakt vet vad som funnits där. Men det går inte att svara på nu, säger Tommy Lindén.

Den tekniska undersökningen och förhör med kringboende fortsätter. (TT)

Bengt Ljungdahl

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons