Annons
Nyheter

Ohly till angrepp mot S

Vänsterpartiledare Lars Ohly angrep Socialdemokraterna i sitt förstamajtal, men förklarade sig ändå villig att sätta sig i en regering med dem. "Vi har inga svårigheter att samarbeta", säger han till TT.
Nyheter • Publicerad 1 maj 2009

Lars Ohly fokuserade på att orättvisor och klyftorna ökat med den borgerliga regeringen. Men det fanns flera kängor mot Socialdemokraterna. Som att de varit med och tagit fram pensionssystemet som V betecknar som uselt.

- Vi vill ha ett nytt pensionssystem som inte bygger på spekulation, sade Lars Ohly.

Annons

Lönelyftet för EU-parlamentarikerna fick S också kritik för.

Lars Ohly är upprörd över att facket och arbetarrörelsen släppt igen bonussystem och höga löner.

- Direktörernas bonussystem är faktiskt lika min blindtarm som jag tog bort för ett par veckor sedan. De är onödiga, smärtsamma och borde opereras bort snarast möjligt.

Regeringen anklagades för att ha gett upp i krisen.

- Högerregeringen försöker inbilla oss att det är ansvarsfull ekonomisk politik att rulla tummarna i stället för att bekämpa arbetslösheten.

- Reinfeldt väljer skattesänkningar för direktören i stället för fler lärare i skolan, sade Lars Ohly.

I den sköna majsolen fick Lars Ohly många applåder av de uppskattningsvis 250 till 300 personerna som samlats på Lilla Torget i Alingsås.

- Det var ett bra och koncist tal, men jag saknade mer konkreta saker kring vad han ska göra med de andra partierna i en vänsterregering, säger Tomas Calero, 20 år från Stockholm.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons