Annons
Nyheter

Offret i skottdrama i Malmö dog

Den 34-årige man som sköts på en uteservering i Malmö i onsdags kväll har avlidit. Därmed kommer den misstänkte gärningsmannen, en 44-årig man, i dag att begäras häktad för mord.
Nyheter • Publicerad 28 september 2007

Häktningsförhandling ska hållas i polishuset i Malmö i eftermiddag.

Spaningsledaren, kriminalkommissarie Tommy Lindén, ville i morse inte säga om 44-åringen har erkänt eller ej.-Det blir officiellt först vid häktningen, säger han. Polisen tvivlar dock inte att den har gripit rätt gärningsman.

Annons

Mordet begicks på en servering vid Claesgatan nära Möllevångstorget. Förövaren kom ut från krogen, gick fram till 34-åringen som satt utomhus med några andra personer, och sköt på nära håll offret i huvudet.

Den 44-årige mannen greps kort senare i en källare i närheten. Flera vittnen har pekat ut honom som gärningsman.

Lindén sade i går att man känner till motivet till det kallblodiga mordet, men att det troligen handlar om något mellanhavande mellan mördaren och offret.

För läkarna stod det tidigt klart att 34-åringens liv inte skulle kunna räddas. En kula hade trängt så långt in i mannens hjärna att det inte gick att avlägsna den. TT 

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons