Annons
Nyheter

Nytt vrak hittat i Öresund

Dykare har hittat ett hitttills okänt vrak i Öresund. Skeppet är mycket väl bevarat och totalt finns 16 kanoner på skeppet. Det rapporterar TV4 Öresund.
Nyheter • Publicerad 10 maj 2002

Troligen sjönk skeppet i ett slag mellan England och Danmark i början av 1800-talet. Dateringen är inte definitiv, men skeppet kommer troligen från slaget vid Köpenhamn eller också är det från ett slag 1807. - Chanserna att hitta ett fartyg med så mycket kvar är små. Att det ligger så grunt och är så välbevarat är mycket ovanligt, säger sportdykaren Max Kjelstrup som var med vid upptäckten av vraket till TV4 Öresund. Förutom 1800-talsskeppet hittades i helgen ett nytt vrak från andra världskriget i Öresund. Troligen ett minsprängt fartyg från 1942, men på grund av risken för vrakplundring sprider man inte gärna var vraken finns.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons