Annons
Nyheter

Nytt gripande i mordfall i Malmö

Polisen har gripit en 23-årig man som misstänks för inblandning i en av de åtta dödsskjutningarna i Malmö.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2012

Det gäller mordet i november på en 31-årig man inne på ett taxikontor i staden. Den gripne är misstänkt för medhjälp till mord, enligt ett pressmeddelande från polisen.

Sedan tidigare sitter en man häktad som misstänkt för mordet och ytterligare en man är häktad i sin frånvaro, även han misstänkt för mord.

Annons

Enligt polisen är nu totalt fem personer misstänkta för inblandning i mordet. Förutom de tre nämnda är det en 32-årig man, som avtjänar straff för annat brott, och som misstänks för medhjälp. Han ska inom kort transporteras till Malmö.

Dessutom är ytterligare en person, en 25-årig man, anhållen i sin frånvaro. Även han misstänks för medhjälp.

Samtliga tre som misstänks för medhjälp har tidigare varit frihetsberövade i fallet. De begärdes då häktade, men när rätten strax före jul valde att inte häkta den förste av dem släpptes alla tre.

– Sedan dess har det hållits ett antal förhör och misstankarna mot dem har stärkts, säger spaningsledaren Bo Lundqvist.

Han räknar med att alla tre kommer att begäras häktade som misstänkta på sannolika skäl, den starkare misstankegraden. Men en av männen är anhållen i sin frånvaro och tros befinna sig utomlands.

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons