Annons
Nyheter

Nyanställer brandmän i Sydöst

Nyheter • Publicerad 14 februari 2008

Brandmännen inom räddningstjänsten i sydöstra Skåne håller på att bli för gammal. Pensionsavgångar gör nu att Sydöstra Skånes räddningstjänstförbund är på väg att nyanställa tre heltidsbrandmän med placering i Ystad.

- Vi välkomnar både kvinnliga sökande och sökande med annan etnisk bakgrund, säger Lars-Erik Larsson, personalansvarig brandinspektör på räddningstjänsten.

Annons

När det gäller vattendykare samverkar räddningstjänsten i Sydöst med Trelleborg. De vattendykare som för närvarande finns tillgängliga i området räcker inte till för att bemanna Sydöstskåne dygnet runt, varför Lars-Erik Larsson inte sticker under stol med att han gärna ser sökande med den kunskapen.

Räddningstjänsten i området är bemannade dygnet runt med en insatsstyrka på fem personer i Ystad. Vid övriga tio stationer i området arbetar deltidsbrandmän. Utanför den nu aktuella rekryteringen efterlyser Lars-Erik Larsson fler personer som är intresserade av att jobba som deltidare.

Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons