Annons
Nyheter

Nya vittnen söks i mordfall

Medan målet mot Ulf Olsson pågår i hovrätten i Malmö söker polisen två män som kan ge stöd åt uppgifterna från en kvinna som vittnade under onsdagen.
Nyheter • Publicerad 2 juni 2005

En väninna till den mördade Jannica Ekblad berättade då hur hon och Ekblad tillsammans varit i Ulf Olssons stuga i Höör och sålt sex till honom och en annan man. För första gången namngav hon också två män som ska fungerat som "beskyddare" åt de prostituerade kvinnorna och väntat utanför i en bil.

Chefsåklagare Pär Andersson bekräftar för TT att polisen efter kvinnans uppgifter börjat söka efter männen för att få del av deras eventuella minnen av de tillfällen hon berättar om. Men Andersson tänker inte kalla männen som vittnen i rätten.

Annons

– Det handlar ju inte om någon avgörande bevisning, säger han.

Men Ulf Olssons försvarsadvokat Sven Jernryd, som ifrågasatt kvinnans uppgifter, utesluter däremot inte att han kan kalla männen som vittnen om de hittas.

– Jag välkomnar allt som kan bringa mer klarhet i det här målet, säger han. (TT)

Malmö
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons