Nyheter

Nya misstankar mot friad 22-åring

Den 22-åring som åtalats men friats för mord på ett försvunnet Båstadspar misstänks för nya brott. Misstankarna kopplas ihop med parets försvinnande och delgavs mannen två dagar efter det att kroppar som tros vara paret hittats i en sjö.
Nyheter • Publicerad 15 maj 2008
22-åringen som misstänktes för mord på paret som hittades i sjön misstänks nu för nya brott. Bild: Scanpix
22-åringen som misstänktes för mord på paret som hittades i sjön misstänks nu för nya brott. Bild: ScanpixFoto: 

Polisens nya misstankar gäller grovt skyddande av brottsling och grov stöld. Gärningarna ska ha begåtts i Båstad i januari 2007, samma månad som paret försvann. Men Charley Nilsson, informatör vid polisen i nordvästra Skåne, vill av hänsyn till utredningen inte berätta närmare vad som döljer sig bakom brottsrubriceringarna.

22-åringen är inte frihetsberövad och kom frivilligt till onsdagskvällens förhör i polishuset i Helsingborg. Hur han ställer sig till misstankarna vill Nilsson inte berätta. Mannens advokat gick efter förhöret inte att nå för en kommentar.

Det var uppgifter som 22-åringen lämnade i ett första förhör som väckte polisens nya misstankar. Men polisen är förtegen om man tror att fler personer kan ha varit inblandade i parets försvinnande.

- Men vi har hela tiden haft dörren öppen för det, sade Nilsson.

Enligt Tommy Lindén på länskriminalen är några gripanden av andra personer nära förestående.

- Nej, inte vad jag vet i nuläget. Men det kan ändras, sade han.

22-åringen friades från mordåtalet i september i fjol, men dömdes till ett års fängelse, bland annat för att ha lånat pengar i den försvunne mannens namn. Ända sedan fritidsfiskare hittade de döda kropparna i Häljasjön utanför Veberöd i måndags har polisen trott att det är den försvunne 64-årige mannen och 58-åriga kvinnan. Kropparna har inte identifierats, men polisens uppfattning har stärkts.

- Vi är relativt säkra i vårt antagande efter de senaste dygnens utredningsåtgärder, sade Tommy Lindén.

Kropparna, som plockades upp på tisdagen, är inte kompletta. Under onsdagen fortsatte dykare att leta efter fler kroppsdelar och eventuellt bevismaterial i sjön. Men några konkreta fynd gjordes inte, enligt polisen.

Dykningarna ska eventuellt fortsätta under torsdagen. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.