Annons
Nyheter

Nya lågprislinjer från Sturup

Flygskattens slopande ger Sturup fortsatt luft under vingarna. Lågprisbolaget Fly Me startar flygningar i mars 2007 till tre destinationer i Europa, Nice, Alicante och Bologna.
Nyheter • Publicerad 16 oktober 2006

Flygplatsskatten beräknades kunna beröva Sturup hundratals jobb. Det hotet är nu avvärjt och flygplatschefen Lennart Björk är nöjd:

– Nu har det vänt. Lågprisflygets satsning på Sturup är mycket positiv och innebär att vi tagit ett stort steg mot målet att fördubbla antalet resenärer till 3,5 miljoner år 2010.

Annons

Han tror att fler destinationer kommer att introduceras på Malmöflygplatsen under året.

Fly Me öppnar också nya linjer från Göteborg/Landvetter till Bologna och Aten och från Stockholm/Arlanda till Rom och Luleå.

Den hangar med verkstad på Sturup som använts av krisdrabbade och konkurshotade Falcon Air blir ledig om bolaget försvinner. Lennart Björk hoppas att faciliteterna skall kunna tas över av något av lågprisbolagen.

– Här finns allt de behöver, hangar och alla sorters personal, säger han.

Man kan redan flyga lågprisflyg till Dublin från Sturup. Och i slutet av november startar en linje till Madrid. I slutet av mars nästa år är det dags för flygningar till Barcelona. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons