Annons
Nyheter

Nya åtalspunkter mot nätpedofil

Under pågående rättegång i Malmö tingsrätt har den 30-årige mannen som misstänks för sexuella övergrepp på flickor och unga kvinnor åtalats för ytterligare elva övergrepp. Den pågående rättegången har hittills omfattat 38 fall runt om i Sverige.
Nyheter • Publicerad 17 februari 2006

De nya åtalen gäller förförelse av ungdom, sexuellt ofredande och grovt sexuellt tvång.

– Vi var inte klara med utredningen i dessa fall när huvudåtalet väcktes, därför kommer åtalen in i efterhand, säger kammaråklagare Ulrika Rogland.

Annons

Hon räknar med att ytterligare omkring fem ärenden kommer att leda till åtal och rättegången mot den 30-årige mannen kommer åtminstone att pågå till och med maj.

Huvudåtalet väcktes i slutet av förra året och de misstänkta brotten omfattar tiden 1999 till 2004.

Enligt åklagaren har 30-åringen lockat till sig flickor via internet där han skulle agerat som den kvinnliga chattkompisen Alexandra. Flickorna är alla under 18 år.

I 30-åringens dator hittade polisen uppgifter om cirka 150 flickor och även bilder och filmer.

Mannen själv har medgivit att han haft sexuellt umgänge med ett stort antal flickor men hävdar att det skett frivilligt.

Rättegången inleddes i januari och 30-åringen har suttit häktad sedan i mars förra året. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons