Annons
Nyheter

Ny s-tidning planeras i Skåne

Nedlagda Arbetets förre politiske chefredaktör, Bo Bernhardsson, planerar att starta en ny s-märkt veckotidning i tabloidformat.
Nyheter • Publicerad 10 maj 2002

Socialdemokraternas anrika Malmötidning Arbetet gick i graven i september 2000. Planerna på en efterträdare till Arbetet förutsätter dock att arbetarrörelsen i Skåne skjuter till fem miljoner kronor. Enligt Bo Bernhardsson, tidigare politisk chefredaktör på Arbetet, ska beslut om en eventuell utgivning avgöras före maj månads utgång. Första numret kan i så fall komma ut i augusti. Bernhardsson leder en arbetsgrupp med före detta journalister på Arbetet vilka nu har tagit fram en en provtidning. Arbetet går tills vidare under namnet "Efter Arbetet". Tanken är att Efter Arbetet ska vara en prenumererad veckoslutstidning i tabloidformat med utgivning varje fredag. Gruppen räknar med fem heltidsanställda journalister och att redaktionen också skall köpa in material utifrån.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons