Nyheter

Ny misstänkt vargattack i Skåne

Två får hittades under fredagsförmiddagen dödade i Djurröd, nära Christinehof där sju får dog efter ett sannolikt vargangrepp i fredags. Under fredagen ska djuren undersökas för att se om det handlar om ett vargangrepp.
Nyheter • Publicerad 6 september 2013
Foto: Hasse Holmberg

En fårägare i Djurröd nära Christinehof hittade på fredagsförmiddagen två av sina får dödade.

Under fredagseftermiddagen ska djuren undersökas för att man ska kunna se om det handlar om vargangrepp eller om det kan röra sig om någon annan dödsorsak, uppger Nils Carlsson på länsstyrelsen.

– Man kan inte säga om det är ett vargangrepp förrän vi har hunnit besiktiga de döda djuren. Man måste utesluta att det handlar om ett hundangrepp, sådana förekommer ju också, säger Nils Carlsson.

Platsen där djuren hittades ligger bara någon kilometer från den plats där sju får dog efter en trolig vargattack i tisdags, och någon halvmil från Järstorp, där en jägare i gårdagens Ystads Allehanda berättade hur han såg en varg i onsdags kväll.

I mitten av augusti inträffade två konstaterade vargangrepp där får dödades i Fränningetrakten, inte så långt från Christinehof. Även i Önneköp en bit norrut inträffade misstänkta vargangrepp mot får vid den tiden.

Carl Johan Engvall
YA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.