Annons
Nyheter

Ny metod prövas mot tinnitus

Nyheter • Publicerad 4 juli 2006

Akupunktur i örat, stretchövningar för rygg, axlar och käke och förbättrad hållning kan hjälpa en del personer som är drabbade av tinnitus.

Den nya metoden har utvecklats av sjukgymnasten David Homayoun Latifpour i Lund. Enligt honom har halsens hållning stor betydelse för huvudets och ansiktets avspänning. Dålig hållning kan leda till blockeringar i lederna samt att vissa muskler förkortas och försvagas. Stretchövningar och hållningsträning ingår därför i behandlingen.

Det finns inget som botar tinnitus och ingen vet exakt vad som utlöser besvären med öronsus eller ständiga, störande ljud. Men den modell som nu utvecklats i Lund verkar positivt på så många patienter att metoden testas i en vetenskaplig studie. Studien avslutas i höst och därefter ska den utvärderas, skriver Sydsvenskan. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons