Annons
Nyheter

Ny matrunda till Österlen

Vid sidan av Konstrundan får Österlen i framtiden även en Matrunda. På onsdagen skrivs det officiella kontraktet på för en ny ekonomisk förening på Österlen.
Nyheter • Publicerad 20 november 2007

Föreningen kallar sig Culinaria och binder samman ett antal olika företag med mat i fokus. Mat och upplevelser blir också ledordet för en av föreningens höjdpunkter:

– I maj nästa år anordnar vi en matrunda, som på många sätt liknar den konstrunda vi har här på Österlen, berättar projektledaren Anna Maris.

Annons

– Mellan 20 till 60 företag kommer bindas till matrundan och det blir inte bara traditionella matställen som restauranger och gästgivargårdar. Utan även kanske företag som anordnar dressinturer med gourmetpicknickkorgar, matlagningskurser i naturen och kanske ett bageri som kan släppa in turister och visa hur de arbetar. Föreläsningar och upplevelser ska därmed varvas med maten, säger Anna Maris.

Syftet med föreningen är att bilda ett samarbete för mindre företag, men mer än så hoppas föreningen åstadkomma med just Matrundan.

– Vi vill att det ska bli en säsongsförlängare. I maj finns inte så mycket turism här, så förhoppningsvis kan vi locka hit människor och visa den matkultur som finns här, säger Anna Maris.

Lina Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons