Annons
Nyheter

Ny kvinnlig handelsminister är utsedd

Nyheter • Publicerad 12 september 2007
Foto: 

Anders Källström, vd för Västsvenska industri- och handelskammaren, har aldrig hört talas om Ewa Björling (m), den nya handelsministern.

- Jag har aldrig träffat henne. Jag känner henne inte. Jag har inte ens hört namnet förut, måste jag erkänna. Och jag vet inte om hon blir bra som handelsminister eller inte, säger Källström.

Annons

Han är dock missnöjd med att det blev ännu en stockholmare i regeringen.

- Moderaterna framstår mer och mer som ett Stockholmsparti. Man hämtar väldigt mycket från Stockholm. Som tur är gör varken centern eller folkpartiet det, så i alliansregeringen totalt sett blir det en bättre balans. Men jag tycker att det börjar bli anmärkningsvärt, att Reinfeldt bara hittar politiker i Stockholm.

- Att ett parti präglas så mycket av stockholmare och så lite av resten av landet, det är inte bra, tillägger han.

Ewa Björlings bilintresse, som togs upp på presskonferensen där hon presenterades, är dock ett plus, tillägger Källström.

- Ett modernt samhälle klarar sig inte utan bilar. Och världen kommer att skaffa sig bilar oavsett vad vi gör i Sverige eller inte. Därför är det lika bra att vi är bäst i världen på att göra bra bilar. Det är den utgångspunkt vi hoppas att regeringen ska ta. Att hon då är bilintresserad skickar ju rätt signaler.TT

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons