Annons
Nyheter

Nu vill Skånetrafiken veta hur skåningarna reser

Skånetrafiken vill veta hur skåningarna reser. Någon gång under nästa månad kommer ett brev hem i de skånska brevlådorna med frågor om resvanorna.
Nyheter • Publicerad 17 september 2007

- Vi behöver få ökad och uppdaterad kunskap om resandet i Skåne. Trafiken i Skåne utvecklas och ökar i enorm takt. Trafikvolymen på våra vägar runt om i Skåne har fördubblats på tio år. Även tågtrafiken har trångt på sina spår och en 13-procentig ökning i fjol visar på en snabb utveckling, säger Kerstin Gustafsson, planeringschef på Skånetrafiken.

Skånetrafiken hoppas att undersökningen ska ge svar på resande inom och mellan de skånska kommunerna. Bakom enkätundersökningen står 23 skånska kommuner, Banverket, Vägverket, Region Skåne, Länsstyrelsen i Skåne samt Skånetrafiken.

Tillsammans läggar de medverkande ner 4,4 miljoner kronor på undersökningen. Mätningarna börjar i oktober och pågår under två veckor.Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons