Annons
Nyheter

Nu stoppar SAS alla Dash-8-plan

Totalt ställs 13 av SAS Sveriges flygningar in under onsdagen på grund av flygförbudet. Det är nio inrikesflyg och fyra utrikesflyg.
Nyheter • Publicerad 12 september 2007
Foto: 

- Vi kommer att lösa transporten för passagerarna på andra sätt. En del kommer med andra flyg som omdirigeras och en del får åka buss eller tåg i stället, säger Mikael Lindberg på SAS presstjänst, till TT.

Det innebär att många passagerare inte kommer fram i tid. En del får också finna sig i att komma fram till andra destinationsorter. Resenärer som skulle åkt från Stockholm till Kalmar, till exempel, kommer i stället att landa i Ronneby. Och de som skulle ha åkt till Stockholm från Örnsköldsvik får i stället ta flyget från Umeå.

Annons

- Vi uppmanar kunderna att ta kontakt med sina köpställen. Det kan vara resebyråer eller direkt här på SAS, säger Mikael Lindberg.

Totalt har SAS Sverige sju plan av den olycksdrabbade typen Dash 8-Q400. I Danmark påverkas 103 avgångar på onsdagen av flygförbudet.TT

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons