Annons
Nyheter

Nordostskånsk final i Globen

Det blir en nordostskånsk final i Globen. "Jag vill ha mer och mer och mer av la Fondell", sa Alexander Bard och fick som han ville. Nämnde Bard svängde också helt om och hyllade Robin Stjernberg och de röstande tv-tittarna samtyckte.
Nyheter • Publicerad 2 december 2011
Robin gick vidare till final.
Robin gick vidare till final.Foto: 
Amanda gick vidare till final.
Amanda gick vidare till final.Foto: 
Foto: 

Hemmaarenan med vad som sannolikt till störst del var hennes hemmapublik räckte inte för Alingsåstjejen Moa Lignell. Det hjälpte inte heller att hon sjöng den för flera generationer välkända låten "Torn" av Natalie Imbruglia och "The Callings "Wherever you will go". Det blev den lilla landsänden nordöstra Skåne som tog storslam i Scandinavium i går kväll.

Om Linderöds Amanda Fondell inte rodde hem folkets röster på egna ben, så hade hon god hjälp av juryn. Amanda har hyllats i tidigare omgångar av programmet, men efter hennes version av den isländska sångerskan Björks "It's oh so quiet" var de fyra medlemmarna i juryn saliga och tävlade med varandra om hyllningar.

Annons

"Fantastiskt, en femma", utropade Anders Bagge.

"Som gjord för dig", sa Laila Bagge.

"Island har sin Björk och Skåne har sin Amanda Fondell. Ett så charmerande superartistiskt nummer. Gör ert jobb och rösta, folket", sa Pelle Lidell och den uppmaningen följdes.

Robin Stjernberg hyllades, men inte riktigt lika mycket. Alla i juryn älskade hans sång, men det fanns vissa invändningar mot dansen. Den största överraskningen, kanske under hela Idolsäsongen, var att Alexander Bard, som oavbrutet har dissat Robin, nu var den som var mest positiv.

"Snyggt jobbat. Så här vill jag se dig. Det var fantastisk dans och musik och ingen konkurrerar med dig som soulsångare i Sverige. Ikväll blev du en personlighet i Idol 2011".

Det blev även diskussion om dansen i Robins andra låt, houseklassikern "Love is gone" av David Guetta och Chris Willis, som juryn valt ut som en utmaning, men Alexander Bard höll fast som omvänt Robin-fan.

"Jag är så glad att vi har hittat just den musik som passar din personlighet", sa han, men efterlyste mer skäggstubb och mer klubbnätter på Ibiza.

Laila Bagge tyckte att sången och dansen var perfekt, men efterlyste mer träning på löparbandet.

"För att få upp konditionen så du kan dansa och sjunga samtidigt utan att flåsa", sa hon.

Den enda som avvek i juryn den här gången var Anders Bagge, som tyckte att låten var helt fel till Robin.

Annons

Juryns Amandakärlek bestod efter utmaningen, den enligt juryn odynamiska rocklåten "Raise your glass" av Pink. Amanda gav sig under låten ut bland publiken och satte sig på juryns bord.

"Du behärskar popen också och du vågar leka med publiken", sa Laila Bagge.

"Du är kaxig, cool, skön, en superartist, en star!", sa Pelle Lidell.

Alaxander Bard fick sista ordet i juryn för kvällen och menade det som en stor komplimang när han sa att Amanda fick Pink att låta som en trött gammal käring.

Maria Sällberg
Marcus Haraldsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons