Annons
Nyheter

Nationaldemokrater upprör Sjöbo Elnät

Nationaldemokraterna har hamnat i klistret. Deras affischering inför den gångna lördagens möte har retat upp Sjöbos övriga politiska partier och fått Sjöbo Elnät att gräva upp stridsyxan. Affischerna har nämligen klistrats på massor av elskåp och så får man inte göra.
Nyheter • Publicerad 19 juni 2002

I ett ampert brev från Sjöbo Elnät till partitoppen i Stockholm skriver elbolaget: - Vi har gjort en rundtur i tätorten och funnit ett 50-tal. Totala antalet affischer som finns på våra elskåp kan uppskattas till 200 stycken. Denna otillåtna affischering har polisanmälts och ersättningsanspråk för våra saneringskostnader kommer att specificeras senare. Klart är dock att saneringsbeloppet kommer att bli betydande och uppgå till tresiffriga belopp per elskåp. Brevet är undertecknat av Kjell Axelsson, vd. Dock utan ordet "vänligen". Glada är inte heller moderaterna, socialdemokraterna, centern, folkpartiet och kristdemokraterna. I ett gemensamt uttalande till nationaldemokraterna uppmanar de partiet att snabbt som ögat rengöra skåpen då en affischering som denna är att betrakta som allmän skadegörelse. - Samma villkor gäller för nationaldemokraterna som övriga partier att ansöka om tillstånd och att med egna medel finansiera annonsering och mötesaktiviteter, skriver partierna i sitt uttalande. Partierna menar att det är nationaldemokraternas lokala företrädare, Karl-Erik Nilsson, som är ansvarig för affischeringen och därför är det han som bör se om så att skåpen tvättas. YA sökte på tisdagen förgäves Karl-Erik Nilsson för en kommentar.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons