Annons
Nyheter

Mycket pengar försvann vid skånskt värdetransportrån

Nyheter • Publicerad 14 juli 2005

De två rånarna fick med sig en större summa pengar vid onsdagens värdetransportrån i Ängelholm.

Under natten mot torsdagen förhördes tre män och en kvinna. En av dem äger den bil som rånarna enligt vittnesuppgifter kan ha flytt i.

Annons

Efter förhöret släpptes de, men enligt ett pressmeddelande från Skånepolisen är de fortfarande av intresse för utredarna.

Rånet genomfördes av två maskerade personer på onsdagseftermiddagen, då värdetransporten just hämtat pengar på Sparbanken Gripen i Ängelholm. Rånarna var försedda med ett automatvapen, men inga skott avlossades. De båda flydde på en moped och fångades på bild av en anställd på Helsingborgs Dagblad, som har kontor precis i närheten.

Mopeden hittades senare i en bäck några hundra meter från en parkeringsplats där ett vittne iakttog två män som klev in i en personbil och åkte iväg. I bilen satt redan en man och en kvinna. Enligt polisen är det dock oklart om det verkligen var rånarna som vittnet iakttog.

Bilen hittades senare i närheten av ägarens bostad. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons