Annons
Nyheter

Mordmisstänkta pojkar omhäktade

Bevisningen har stärkts mot de två tonårspojkar som misstänks ha tagit i livet av två 18-åriga kvinnor på Hallandsåsen i januari. På tisdagen omhäktades pojkarna.
Nyheter • Publicerad 2 mars 2004

Inför häktningsdomstolen presenterade åklagare Joakim Zander ny teknisk bevisning, som han anser stärker misstankarna. Det handlar om DNA från offren som hittats på de misstänktas kläder, uppger han för TT. Men det finns mer material att analysera, bland annat DNA-spår som hittats i den bil som kvinnorna körde under mordnatten. Det arbetet utförs på Statens Kriminaltekniska Laboratorium och åtal kommer inte att kunna väckas innan det blir klart. - Jag hoppas att det ska vara färdigt inom de närmaste två veckorna, säger Joakim Zander. Den ene av de två misstänkta pojkarna har erkänt att han och hans kompis utsatte 18-åringarna för våld. Enligt hans advokat ville pojkarna lägga beslag på deras bil, däremot var avsikten enligt advokaten aldrig att döda. Den andre pojken fortsätter att neka till brott. - Han nekar till att ha träffat flickorna den natten över huvud taget, säger advokat Lars Kruse till TT. Båda pojkarna är på sannolika skäl misstänkta för mord.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons