Annons
Nyheter

Mordåtalade 22-åringen kvar i häktet

Den 22-årige man som anklagas för att ha knivmördat sin egen storebror vid en grillfest i Tomelilla i somras får vänta på tingsrättens dom bakom lås och bom.
Nyheter • Publicerad 28 januari 2007

I fredags avslutades rättegången, men Ystads tingsrätts dom dröjer ytterligare en vecka. Rätten beslutade dock att 22-åringen till dess ska sitta kvar i häktet, där han suttit i drygt ett halvår.

Med en annan rätt dömde tingsrätten i höstas 22-åringen för mord.

Annons

Efter en rekonstruktion på plats i Tomelilla har nu hela rättegången tagits om på försvarets begäran.

Rekonstruktionen skedde 7 december förra året och en timslång videofilm från den visades för rätten i går.

Där berättade och visade tre vittnen som tidigare hörts vid rättegången hur det gick till den tragiska kvällen i juni förra året.

De visade hur den berusade 22-åringen avvisades från festen, försvann hem och sedan kom tillbaka beväpnad med en golfklubba och en kniv.

Livlös på gräset

Två män vittnade och visade i filmen hur de upplevde att 22-åringen attackerade dem med golfklubban, hur de väjde undan och sedan avväpnade honom. Då såg de hans 27-årige store-bror ligga livlös på gräsmattan intill dem.

En kvinna berättade att bröderna stod ansikte mot ansikte mot varandra och att 27-åringen segnade ner innan 22-åringen avväpnades.

Den åtalades försvarare Fredrik Bülow tyckte att vittnena inte var samstämmiga. Det var bara kvinnan som såg de båda bröderna när 27-åringen föll ihop.

Åklagaren Stefan Waern hävdar att de båda männen vände sig bort för att undvika golfklubban och sedan var fullt koncentrerade på att avväpna 22-åringen. Därför såg ingen av dem knivhugget.

Åklagaren yrkade på livstids fängelse för mord.

Annons

Försvaret yrkade på att 22-åringen ska frias. Han hävdar att videofilmen visar att vittnena avväpnat 22-åringen innan denne kan ha begått brottet.

Per Nilsson

0411-55 78 58

per.nilsson@allehandasyd.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons