Annons
Nyheter

Möjligt dinosauriefynd på Bornholm

Ett dinosauriefynd kan ha gjorts i Robbedale utanför Rönne på Bornholm. Det rapporterar Danmarks Radio Bornholm och nättidningen BornholmDirekte.
Nyheter • Publicerad 12 juni 2002

Enligt DR Bornholm är det ett så kallat fossilprojekt som kan ha hittat ytterligare en dinosaurietand på Bornholm. Det är Philip Currie från Kanada - en av världens ledande experter på området - som nyligen besökt fyndplatsen nästa övertygad om. Philip Currie misstänker att fyndet är från en plattandad dinosaurie. Fyndet ska dock analyseras för att man med säkerhet ska kunna fastslå att fossilen verkligen är en dinosaurietand. Projektdeltagarna har tidigare funnit en annan tand som härstamma från en köttätande dinosaurie som antas ha simmat omkring utanför Bornholm för cirka 130 miljoner år sedan.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons