Nyheter

Moderatpolitiker betalar tillbaka milpengar

Den moderate toppolitikern Mats Svanberg betalar tillbaka den körersättning för sina politiska resor som han fick förra året. Totalt rör det sig om närmare 9 500 kronor.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2002

Det är efter att tidningen Sydsvenska Dagbladet avslöjat att Mats Svanberg tagit ut milersättning för resor till och från regionhuset i Kristianstad trots att han saknar både bil och körkort. Efter medieavslöjandet har Mats Svanberg nu kommit fram till att han nu ska betala tillbaka pengarna. Men samtidigt har sjukvårdspolitikern Mats Svanberg rätt till viss ersättning för de kostnader han har för att ta sig till och från regionhuset i Kristianstad. Huvudsakligen åker han tåg men han uppger för SR Malmöhus att han vid några tillfällen under förra året, drygt en gång i månaden, samåkte med en av de politiska sekreterarna. Bilresorna har Mats Svanberg sedan begärt milersättning för i sin reseräkning. Ersättning för resor med bil i tjänsten förutsätter varken att man har körkort eller bil. Enligt reglerna räcker det om två personer samåker till sitt arbete. Båda har då rätt att begära reseersättning under förutsättning att man delar på kostnaderna.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.