Annons
Nyheter

Moderat fråntas pension

Moderaten Jörn Holmgren i Kristianstad blir av med pensionsrätten som förtroendevald. Det beslöt kommuns personalutskott på fredagen.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2002

Beslutet motiveras med att Jörn Holmgren under många år slarvat med att lämna in rätt inkomstuppgifter till kommunens pensionsbolag, och att han därmed fått ut 57 396 kronor för mycket i pension. - Har man själv varit med om att fatta beslut om pensionsförmåner för förtroendevalda tycker jag att man ska föregå med gott exempel, säger personalutskottets ordförande Ingvar Edvardsson (s). Jörn Holmgren har fått flera tillsägelser, men struntat i dem. Jörn Holmgren har tidigare betalat tillbaka 47 601 kronor av den pension han fått ut för mycket. Senast 1 juli ska den resterande summan plus ränta betalas in. Text: Matti Stenrosen

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons