Annons
Nyheter

Misstänkte pyromanen häktad

Tingsrätten i Kristianstad häktade på tisdagseftermiddagen den 41-årige man från Kristianstad som misstänks ligga bakom många av de anlagda bränder i trakterna av Kristianstad och Ystad sedan juni förra året.
Nyheter • Publicerad 14 september 2004
41-åringen förs ut från häktet i Kristianstad.
41-åringen förs ut från häktet i Kristianstad.Foto: Den misstänkte

Häktningen motiveras med att mannen är på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand i Västra Vemmenhögs kyrka vid femtiden i söndags morse. Mannen nekar till brott.

Han är också, enligt åklagaren, skäligen misstänkt för den anlagda branden vid samma tid i Nils Holgerssongården i samhället. Nils Holgerssongården totalförstördes vid branden.

Annons

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar med hänvisning till utredningssekretessen.

Åklagaren fick i första hand två veckor på sig att väcka åtal.

Den 41-årige mannen satt förra hösten häktad i Kristianstad, då som på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand i Heliga Trefaldighetskyrkan i Kristianstad. Tingsrätten ansåg efter rättegången att bevisningen inte skulle räcka till en fällande dom och åklagaren valde i det läget att lägga ner åtalet.

Lennart Svenezon

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons