Annons
Nyheter

Misstänkta rånare på fri fot

Tre personer i en stulen bil uppgavs natten till måndagen ha följt efter en värdetransport på väg från Blekinge mot Skåne.
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2003

Bilen stoppades och en 18-åring sitter anhållen. De övriga två som fanns med i bilen kom undan. Polisens jakt på den stulna bilen inleddes efter att värdetransportens förare tipsat om att den följt efter transporten från Blekinge. Efter en biljakt längs E 22 vände den stulna bilen och började köra österut. Då lade poliserna ut en spikmatta tvärs över E 22 i Fjälkinge i närheten av Kristianstad. Bilens däck punkterades, men föraren lyckades hålla fordonet på vägen och fortsätta ytterligare en bit. Sedan övergavs bilen och personerna gav sig ut i terrängen. När polisen efter en kort stund kom till platsen stod tre av bildörrarna öppna, varför man misstänker att det handlar om tre personer. Detta stämmer också med uppgifter från vittnen. Den anhållne 18-åringen hittades ute i terrängen av en hundpatrull efter några timmars letande. Han är från Karlskrona. I terrängen hittade polisen också föremål som kan kopplas till biltjuvarna. Misstankarna mot 18-åringen gäller formellt tillgrepp av bil och försök till stöld. Enligt Kristianstadspolisen finns det indikationer på att de tre i bilen planerat att begå ett brott mot värdetransporten. Den övergivna bilen stals i Växjö, vilket upptäcktes i torsdags. Polisen har inga spår efter de andra två som försvann från bilen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons