Nyheter

Misstänkt vargangrepp i Skåne

Minst fem får dödades i ett misstänkt vargangrepp i Skåne natten till tisdagen. I samma del av Skåne skedde flera misstänkta vargattacker i början av augusti, vilket ledde till beslut om skyddsjakt – ett beslut som överklagades.
Nyheter • Publicerad 3 september 2013
Foto: Hasse Holmberg

Minst fem får har dödats i ett misstänkt vargangrepp i Skåne. Natten till tisdagen dödades fem får och tre skadades svårt nära Christinehof i Tomelilla kommun. Ytterligare några får rymde, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Skadorna tyder på att det var en varg som låg bakom. I samma del av Skåne skedde fem vargattacker på kort tid i början av augusti, vilket ledde till att Naturvårdsverket sade ja till skyddsjakt. Men beslutet överklagades och i väntan på prövning i förvaltningsrätten får ingen jakt genomföras.

Lina Campbell
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.