Nyheter

Misstänkt skolbombare begärd häktad för andra brott

Åklagaren vill att den 17-åring som är misstänkt för att ha planerat ett bombattentat mot sin gamla skola i Malmö ska hållas kvar i häktet ännu en vecka. Men inte för bombplanerna utan för helt andra brott.
Nyheter • Publicerad 2 november 2004

Pojken häktades i måndags förra veckan på sannolika skäl misstänkt för bilstöld och olaga tvång. Häktningsbeslutet fattades dock troligen mest mot bakgrund av att 17-åringen var skäligen misstänkt för stämpling till mord, det vill säga planer på ett bombattentat mot Slottsstadens skola i Malmö.

Skäligen misstänkt är den lägre av misstankegraderna.

Kammaråklagare Anders Peterson har nu begärt att pojken ska omhäktas i en vecka för bilstölden och för att ha tvingat ett par kamrater till annan en bilstöld för några veckor sedan. Däremot har han inte åberopat skolbombsplanerna, det som fick nyhetsmedierna att omedelbart gå i spinn.

– Men misstankarna kvarstår och utredningen går vidare, säger Peterson till TT.

Pojken ställs inför häktningsdomaren på tisdagen.

Rimligen har polisen inte lyckats finna något som stärker misstankarna om det planerade bombattentatet. Sjuttonåringen har tidigare friats från ett åtal om attentatsplaner mot Slottsstadens skola. (TT)

Malmö
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.