Annons
Nyheter

Misstänkt pyroman begärs omhäktad

Mer tid behövs för utredningen av två anlagda bränder och tre mordbrandsförsök i Dalarna. Den häktade 42-årige mannen kommer därför att begäras omhäktad.
Nyheter • Publicerad 18 november 2005

– Vi är bara i början av utredningen, säger vice chefsåklagare Olle Sohlberg till TT.

I förra veckan fick han 42-åringen häktad som misstänkt på sannolika skäl. bland de bränder som mannen misstänkt för finns den i Zorns gammelgård i Mora den 31 oktober.

Annons

Åtal skulle ha väckts nästa torsdag, men polis och åklagare hinner inte bli klara, trots av mellan tio och 15 personer jobbar med fallet.

– Vi väntar bland annat på analyssvar från SKL i Linköping, säger Sohlberg.

Den häktade mannen har under flera år figurerat i åtskilliga mordbrandsutredningar, främst i Skåne men nyligen också i Småland. Han dömdes till ett långt fängelsestraff för en kyrkobrand i Skåne, men friades sedan när hovrätten underkände bevisen.

Misstanken om bränderna i Dalarna grundas bland annat på film från en bevakningskamera och data från den sändarutrustning som polisen placerat i 42-åringens bil. Fallet togs också upp i TV3:s Efterlyst på torsdagen, men det resulterade inte i några nya heta tips. (TT)

Peter Palmkvist

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons