Annons
Nyheter

Misstänkt pyroman begärs häktad

Den 42-årige Kristianstadsbo, som misstänks för flera fall av mordbrand och försök till mordbrand i Dalarna, begärdes på onsdagsmorgonen häktad av åklagare.
Nyheter • Publicerad 9 november 2005

– Han är på sannolika skäl misstänkt för två fall av mordbrand och tre fall av försök till mordbrand, säger Olle Sohlberg, förundersökningsledare och åklagare i Dalarna.

De fall åklagaren refererar till gäller två fall av mordbrand i Sälen och Mora samt tre fall av försök till mordbrand i Nusnäs och Mora. Mannen misstänks även för skadegörelse av den riksbekanta klockstapeln i Mora. Mannen förnekar brott.

Annons

42-åringen har tidigare figurerart som huvudmisstänkt i flera spektakulära mordbränder i området runt Kristianstad, Ystad och Skurup. Mannen har också dömts av tingsrätten till sju års fängelse för grov mordbrand i Västra Vemmenhögs kyrka i Skurup. Ett brott som han senare friades ifrån i hovrätten.

Till grund för häktningsframställan ligger vittnesuppgifter samt teknisk bevisning. Polisen i Dalarna har bland annat skickat fynd från brottsplatserna till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, för analys. Dessutom fortsätter polisens förhör med 42-åringen.

– Jag skulle inte begära honom häktad om jag inte trodde på ett åtal. Sen får vi se hur långt det räcker, säger Olle Sohlberg, som av utredningstekniska skäl inte vill kommentera bevisningen ytterligare.

Häktningsförhandlingarna mot den mordbrandsmisstänkte 42-åringen kommer att äga rum på torsdagsförmiddagen.

Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons