Annons
Nyheter

Misstänkt mordbrännare kvar i häktet

Den 36-årige trelleborgare som misstänks ha anlagt två mordbränder i trakten kring Aggarp den 26 juni sitter kvar i häktet. Senast på fredag nästa vecka ska åtal ha väckts.
Nyheter • Publicerad 17 juli 2002

Enligt polisens utredare väntar man just nu på analyser av teknisk bevisning som kan binda mannen till bränderna. - Vi har en del som binder honom men jag vill inte säga för mycket ännu, säger Hans R Bengtsson vid Trelleborgspolisen. Han hoppas på att ha fått fram den bevisning som krävs i nästa vecka. Även åklagaren tror att det då kan bli aktuellt med ett åtal. - Åtalstiden går ut nästa fredag och jag tror att det med största sannolikhet kommer att bli åtal då, säger åklagare Jan Pernvi. Mannen misstänks vara inblandad i båda de bränder som under kort tid uppstod söder om Svedala. Däremot tror man inte att han har något med mordbränderna i Staffanstorp kring midsommar att göra. Den första branden söder om Svedala anlades i en hundgård tillhörande en fastighet på Ugglarpsvägen strax öster om Aggarp. När kvinnan som äger gården kom tillbaka efter att ha rastat sina hundar såg hon att det brann i hundgården och att någon gjort inbrott i boningshuset. Stöldgodset var lämnat på en cykel intill gården och kvinnan såg mannen när han sprang iväg från gården. Hundgården blev helt nedbränd. Mindre än en timme senare kom ett larm om en brand i ett garage tillhörande Elinedals gård två kilometer därifrån. Garaget blev helt förstört invändigt. Han är även misstänkt för att ha gjort ytterligare två inbrott i området samma kväll och det var efter det fjärde inbrottet som polisens hundpatrull fick upp ett spår och kunde gripa mannen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons