Annons
Nyheter

Misstänkt för sexbrott förhörd

Ytterligare två sexbrott har anmälts till polisen i Kristianstad. Totalt är nu sex fall av sexuellt övergrepp eller ofredande på öppen gata polisanmälda.
Nyheter • Publicerad 8 augusti 2002

Den ena av de nya anmälningarna ledde till att en misstänkt man igår togs in till förhör. Mannen släpptes efter förhöret. Men han är fortfarande skäligen misstänkt för sexuellt ofredande. Kristianstadsbladet har tidigare rapporterat om fyra tillfällen då kvinnor antingen attackerats fysiskt på öppen gata, eller har blivit sexuellt ofredade genom att gärningsmannen blottat sig. En gemensam nämnare i de fyra fallen var att gärningsmannen var cykelburen. Igår framkom det att ytterligare två fall av sexuellt ofredande anmälts - i båda de nya fallen har gärningsmannen använt cykel som färdmedel. Någon gång under maj månad utsattes en 29-årig kvinna i Bromölla för sexuellt ofredande. Anmälan har kommit in i efterhand och kvinnan minns inte exakt datum. - Kvinnan var ute och gick med sin hund och blev omcyklad av en man på Tians väg i Bromölla. Mannen stannade framför henne och när hon själv sedan passerade mannen så hade han dragit ner byxor och kalsonger, berättar utredningsledare Stefan Sintéus, chef på kriminalsektionen i polisområde nordöstra Skåne till Kristianstadsbladet. Mannen onanerade därefter samtidigt som han tittade på kvinnan. - Och det är med anledning av det fallet som vi kunnat få en skäligen misstänkt för det brottet, säger han. Den misstänkta mannen är i 35-årsåldern och har anknytning till Bromölla, berättar Stefan Sintéus. Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare. Han stämmer emellertid in på de signalement som getts - även de där det gällt våldtäktsförsök. - Vi ser vissa kopplingar till de andra fallen och vi har hört honom om dessa också, säger Stefan Sintéus. Mannen förnekar brott. Åklagaren gjorde igår bedömningen att man inte kunde anhålla mannen de grunder som finns. Därför släpptes mannen efter förhör. Men utredningen fortsätter och mannen är fortfarande misstänkt. - Vi jobbar nu på att binda ihop de övriga brotten med detta också, säger Stefan Sintéus. De övriga brotten som Stefan Sintéus refererar till är de som Kristianstadsbladet tidigare rapporterat om - plus ytterligare ett nyanmält brott. Natten den 7 juli promenerade en 24-årig kvinna på Götgatan i Kristianstad. När kvinnan passerar fängelset cyklar en man förbi henne och stannar några meter framför henne. Därefter onanerar han framför kvinnan. Enligt Stefan Sintéus finns det gott om likheter mellan alla de sex anmälningarna: Text: Jimmy Vulovic jimmy.vulovic@kristianstadsbladet.se

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons