Annons
Nyheter

Misstänkt bombman släppt på fri fot

Den man som är misstänkt för att ha placerat ut sprängmedel i sin före dettas frys i Simrishamn är nu släppt på fri fot. Mannen är dock fortfarande misstänkt och utredningen fortsätter.
Nyheter • Publicerad 4 november 2013
Foto: Moa Dahlin
Foto: 

- Det bedömdes som att han inte kunde påverka eller försvåra utredningen, förklarar stationschef Claes Ekman vid Simrishamnspolisen. Åklagaren beslutade att släppa honom efter förhör.

Polisen känner sig med andra ord nu säkra på hur det hela gått till. Därför var det inte aktuellt att begära mannen häktad.

Annons

Den 46-årige mannen var tidigare också misstänkt för att ha hotat sin före detta flickvän. Den misstanken är nu avskriven och nedlagd.

Det var i onsdags som polisen spärrade av ett hyreshus på Landstingsgatan i Simrishamn och evakuerade hyresgäster i två trappuppgångar. De boende fördes till Korsavadsskolan där de fick stanna tills avspärrningarna hävdes efter ett par timmar.

Polisens bombgrupp hittade också en påse med sprängmedel i en kvinnas frys.

Bakgrunden till bomblarmet var en trasig kärleksrelation. De båda hade tidigare en relation.

Mannen är sedan tidigare känd av polisen och han har tidigare utretts av polisen för misstänkta brott mot kvinnan men utredningarna har lagts ner.

Polisen rubricerar händelsen som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

INTERNAL INTERNAL
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons