Annons
Nyheter

Misstänkt bomb var hittegods

(Uppdaterad 10.45) Polishuset i Ystad spärrades på torsdagsmorgonen av efter att en misstänkt väska hittats utanför entrén. Fyndet gjordes strax efter 06.15. Bombtekniker från Malmö kunde strax före klockan halv tio konstatera att väskan inte innehöll någon bomb.
Nyheter • Publicerad 22 november 2007
Den ryggsäcksliknande väskan ligger bara en meter från dörren. Bild: Carl Johan Engvall
Den ryggsäcksliknande väskan ligger bara en meter från dörren. Bild: Carl Johan EngvallFoto: 
Polishuset i Ystad spärrades av strax efter klockan halv sju på torsdagsmorgonen efter att en misstänkt väska hittats utanför. Bild: Thorsten Persson
Polishuset i Ystad spärrades av strax efter klockan halv sju på torsdagsmorgonen efter att en misstänkt väska hittats utanför. Bild: Thorsten PerssonFoto: 

/* Gem caption og img link. */ articlePictures.push('http://kbimg2.no.publicus.com/apps/pbcsi.dll/bilde?Avis=KB&Dato=20071122&Kategori=YSTAD&Lopenr=71122003&Ref=V1&Profile=1365'); articlePicturesDescriptions.push(unescape("Den%20ryggs%E4cksliknande%20v%E4skan%20ligger%20bara%20en%20meter%20fr%E5n%20d%F6rren.%20Bild%3A%20Carl%20Johan%20Engvall")); articlePicturesLinks.push('Avis=KB&Dato=20071122&Kategori=YSTAD&Lopenr=71122003&Ref=V1&Profile=1365');Föremålet upptäcktes utanför huvudentrén till polishuset vid sex-tiden på torsdagsmorgonen när en kvinnliga anställd kom till arbetet. Polisen tog det säkra före det osäkra och spärrade av Kristianstadsvägen och Dragongatan.- Vi har alltid ett högt säkerhetstänkande. Det första vi frågar oss är vem har vi frihetsberövad. Vilka utredningar arbetar vi med just nu. Den här gången visade det sig vara hittegods, säger Ewa-Gun Westford, informatör på polisen i södra Skåne. Bombtekniker rekvirerades från Malmö som med hjälp av en specialkonsturerad robot undersökte väskan med röntgen. Föremålet visade sig vara en väl använd ryggsäck innehållande en kniv samt några andra föremål och papper. Någon bomb fanns inte i ryggsäcken.Ryggsäcken ska ha placerats utanför entrén av en mansperson. Mannen hade försökt lämna ryggsäcken till polisen, men när ingen öppnade ställde han den utanför dörren. Någon hotbild mot polisen i Ystad anses inte finnas. Ewa-Gun Westford menar dock att den laddning som sprängde en dörr hemma hos en åklagare i Trollhättan indirekt spelar in i polisarbetet när sådan här saker inträffar. - Vi sätter inte det här i samband med någon annan händelse men indirekt när det händer bombdåd i övriga Sverige så agerar man utifrån det också, säger hon.

Den 36-årige Sjöbobo med anknytning till det kriminella mc-gänget Bandidos som släpptes på onsdagen efter beslut av häktningsdomare ska inte ha påverkat polisens säkerhetsarbete i det här fallet. Sjöbobon är misstänkt för olaga hot och försök till grov misshandel.Polisen spärrade dock av ett område på 300 meter i diameter och stoppade all trafik i drygt tre timmar. Avspärrningarna hävdes strax efter halvtiotiden på torsdagsförmiddagen.

Carl Johan EngvallRobert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons