Annons
Nyheter

Misstänks ha skjutit ihjäl sin pappa

Mannen som greps efter dödsskjutningen i Lund på julafton är son till den avlidne mannen, och misstänks nu för att ha dödat sin pappa.
Nyheter • Publicerad 26 december 2013
Polisens tekniker dokumenterar området mellan studentboendet, där mordet skedde, och en busshållplats tidigt på juldagsmorgonen.
Polisens tekniker dokumenterar området mellan studentboendet, där mordet skedde, och en busshållplats tidigt på juldagsmorgonen.Foto: 

- Den 26 åring som är anhållen på sannolika skäl är misstänkt för mord alternativt dråp och är son till den skjutne mannen. I morgon tar en ordinarie åklagare vid. Det förbereds för häktning, som ska ske senast lördag lunch, säger Marie Persson, informatör vid Skånepolisen.

Vapnet har hittats, men polisen vill inte säga vad det är för vapen eller vem det tillhör. Polisen vill inte heller kommentera vad som ligger bakom skjutningen.

Annons

- Det har varit långa och pressande förhör och min klient mår naturligtvis inte bra, säger 26-åringens advokat Jörgen Rosén, till aftonbladet.se.

Polisen larmades sent på kvällen till ett studentbostadsområde i Lund. Där fann man utomhus den skjutne mannen som senare avled på sjukhus och en bit därifrån 26-åringen som greps och anhölls.

Enligt polisen har inga vidare förhör hållits med den anhållne 26-åringen under annandagen. Polisen säger sig ändå ha en bild av omständigheterna för dådet, som 26-åringen nu är misstänk för på sannolika skäl - den högre misstankegraden.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons