Annons
Nyheter

Misstänka villatjuvar omhäktades

Tingsrätten omhäktade på fredagen de tre bröder, 19, 25 och 35 år, från Malmö, som misstänks för ett stort antal villainbrott runt om i Skåne, Blekinge, Halland och Kronobergs län. Tiden att väcka åtal mot dem går nu ut på skärtorsdagen.
Nyheter • Publicerad 4 april 2003

Männen är formellt på sannolika skäl misstänkta för fyra grova stölder var, vilket är dubbelt så många som vid den första häktningen för två veckor sedan. - Dessutom är de skäligen misstänkta för betydligt fler och det antalet ökar efterhand om vi kan pussla ihop stöldgods som hittats hos männen med inbrottsanmälningar, berättar åklagare Christofer Ramkvist. Polisen räknar med att villainbrotten kommer att minska drastiskt i Sydsverige efter gripandet av männen, vilket redan börjat märkas i statistiken. När polisen slog till mot bröderna hittades mängder av guldsmycken i deras bostad. I en av männens bilar fanns dessutom buntar med kvitton från Malmös pantbanker samt från guldhandlare. Det var bara för polisen att åka runt och samla in det misstänkta tjuvgodset. Text: Lennart Svenezon

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons