Annons
Nyheter

Minst sex drunknade i helgen

Det fina vädret i helgen lockade många till sjöar, vattendrag och hav. Men för en del slutade sommaridyllen i tragedi. Minst sex personer drunknade. Ytterligare en person omkom i en dykolycka.
Nyheter • Publicerad 28 juli 2008
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

På lördagen drunknade en 70-årig kvinna i vattnet vid Trönninge strand utanför Halmstad. Hennes väninna slog larm, men trots återupplivningsförsök gick kvinnans liv inte att rädda.

En man född 1941 drunknade enligt Dala-Demokraten på lördagen i den avskilt belägna Burusjön i Idrefjällen.En kvinna född 1980 hittades död på 26 meters djup efter en dykolycka i Oxelösund på lördagen.På söndagen drunknade en 33-årig man utanför Rättvik när han föll ur en båt, vars motor var i gång. Båten snodde runt och träffade mannen, som sedan omkom.En man i 30-årsåldern drunknande i Smeddammen i Lesjöfors i Värmland, söndag.En 64-årig man drunknade i sjön Möckeln vid Degerfors i Värmland på söndagseftermiddagen, enligt Karlskoga-Kuriren. När mannen lyftes upp från sjöbottnen hade han legat där i tjugo minuter. Hans liv gick inte att rädda.Vid Mälarhöjdens badplats i Stockholm hittades en ung man på söndagskvällen död i vattnet av en annan badare.Det skedde också flera drunkningstillbud med lycklig utgång i helgen. Vid Saxtorspsjön söder om Landskrona höll en fyraårig flicka på att förolyckas i lördags. Hon fördes till Lunds universitetssjukhus, för vård och uppgavs må efter omständigheterna bra.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons