Nyheter

Minst 40 bostäder förstörda i brand

Ett 70-tal Malmöbor evakuerades i natt från sitt brinnande hus i bostadsområdet Potatisåkern i Limhamn. Först under morgonen fick räddningstjänsten kontroll över branden. Minst ett 40-tal bostäder har förstörts.
Nyheter • Publicerad 27 november 2007
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

Hela vindsvåningen övertändes och elden spred sig även till våningsplanet under.

Räddningstjänstens befäl på brandplatsen, Magnus Mattsson, uppskattar preliminärt att det handlar om ett 20-tal lägenheter som har brandskador och ytterligare ett 20-tal som har sot- och rökskador. Till det kommer även vattenskador.

- Det handlar alltså om mycket omfattande skador, säger han.

Branden startade i en lägenhet på vindsplanet före midnatt. När räddningstjänsten kom dit hade den redan utvecklats till en kraftig vindsbrand.

Dennis Wetterholm, som bor i en grannfastighet, förvånades över hur snabbt branden spred sig.

- Många stod här och tyckte: Var är alla brandbilarna? Som åskådare tyckte man inte att det hände någonting, säger han.

Han blev också vittne till evakueringen.

- Folk kom ut med hundar och fåglar. Det var väldigt rörande. Vissa människor stod och grät. Folk var väldigt olyckliga. En dam svimmade här hon såg att hennes lägenhet fattade eld, berättar han.

De evakuerade fördes till en samlingslokal i området. Sedan omhändertogs de av folk från både socialjouren och hyresvärden MKB. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.