Annons
Nyheter

Miljonförlust för Kristianstads flygplats

Kristianstad Airport AB redovisar en förlust för 2003 på 3,6 miljoner kronor. Antalet passagerare har minskat med elva procent. Nu hoppas bolaget på Skyways nya lågprisavgångar.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2004

- Det är glädjande att kunna erbjuda lågprisavgångar, säger styrelseordförande Bo Kristiansson. Skyways har från och med 1 maj infört lågpris på en del av sina sju avgångar till och från Stockholm under konceptet Skyways Enkel. Kan man till exempel resa upp till Stockholm med 9-planet så är den enkelresan 1100 kronor billigare än avgången klockan 7. - Vi hoppas naturligtvis att de lägre priserna ska öka resandet, säger Bo Kristiansson. I går kväll höll bolaget en odramatisk stämma, som kunde se tillbaka på ett kärvt 2003 med miljonförlust och färre resande. För att anpassa kostnaderna har bolaget minskat personalen med tolv. Ägarna gav vid stämman uttryck för att man har en väl fungerande flygplats. Framför allt är man nöjd med Stockholmstrafiken. Text: Birgitta Mattisson

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons