Annons
Nyheter

Miljoner till forskningssamarbete

För första gången går Region Skåne in som medfinansiärer i Öresund Science Region. De närmaste tre åren satsar Region Skåne fem miljoner kronor på det dansk-skånska samarbetet där IT, bioteknik, livsmedel och miljö är hörnstenarna.
Nyheter • Publicerad 15 maj 2002

Vad innebär Öresund Science Region för Skånes del? - Det kan betyda oerhört mycket för Skåne. Det är de viktiga frågorna, säger Rolf Tufvesson (kd) som är ordförande i Regionala utvecklingsberedningen. Öresund Science Region är ett samarbete mellan IT Öresund, Medicon Valley Academy, Öresund Environment, Öresund Food Network och Öresundsuniversitetet för att bland annat marknadsföra Öresundsregionen och utveckla ny forskning och affärsidéer inom IT, bioteknik, livsmedel och miljö. Region Skåne vill även att design ska ingå som en del i samarbetet. - Det tycker vi, men det är lite trögare på den danska sidan, säger Rolf Tufvesson. Ingela Rutberg

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons