Annons
Nyheter

Militär och polis samövar

Polisen i Skåne och militär från P7 Revingehed har en gemensam övning i terrängen vid Hallaröd utanför Höör i Mellanskåne i helgen.
Nyheter • Publicerad 4 april 2003

Det är värnpliktiga kompanibefäl som övas. Samtidigt passar Skånepolisens piketstyrka på att under realistiska förhållanden öva sökning efter en grupp värnpliktiga på flykt i en terräng med fiender i ett område nordväst om Höör. I övningen ingår hundar och helikopter. Polisen övar med sina taktiska vapen laddade med lös ammuniation. - Terrängsök är sannolikt piketenhetens svåraste och farligaste arbetsuppgift och det är svårt att hitta bra tillfällen att öva fullskaliga scenario, säger Peter Narbe vid piketenheten i ett pressmeddelande För allmänheten kan övningen uppfattas som om en verklighet och markeringar om att det rör sig om en övning placeras ut i området. Polishundar, polishelikopter samt piketpoliser till synes beväpnade med förstärkningsvapen kommer alltså finnas i terrängen under övningen som beräknas påbörjas klockan 8 på morgonen och pågå fram till cirka kl 13. Fotnot: Övningen sker inom området Hallaröd (söder) - Färingtofta (väster) - Norra Rörum (öster)  

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons