Nyheter

Mer snö att vänta i helgen

SMHI utfärdar klass-1-varning för Skåne.
Nyheter • Publicerad 26 november 2010
Foto: 
Traktor har kört fast i Haglösa.
Traktor har kört fast i Haglösa.Foto: 

Ett lågtrycksområde över östra Östersjön kommer att påverka Skåne under helgen, enligt Sten Laurin som är meterolog på SMHI. I vilken omfattning kan SMHI ännu inte bedöma, men att räkna med är snöfall och blåst i någon omfattning.

– Det kan bli kraftigt snöfall, säger Sten Laurin.

Det finns också risk att lågtrycket ligger kvar över söndagen, enligt Sten Laurin.

SMHIhar gått ut med en klass-1-varning i Skåne, vilket innebär att "väderutvecklingen som väntas innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner".

Under lördagsdygnet snöfall som kan ge 10-15 cm nysnö. Måttlig till frisk ostlig vind och främst i södra delen risk för drivbildning.

– Det kan bli besvärligt för trafikanter, säger Sten Laurin.

Vid 15-tiden på fredagen inträffade en olycka på grund av halka, enligt uppgift från polisen. En personbil körde av vägen och in i ett träd, vilket ledde till att föraren fick föras med ambulans till Skånes universitetsjukhus i Malmö.

David Hylander
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.