Annons
Nyheter

Mattsäljare sålde falska "äkta" mattor

En mattförsäljare som besökte Ljunghusen under måndagen lyckades få en mor och dotter att köpa mattor för 17 500 kronor.
Nyheter • Publicerad 19 juni 2002

Mattförsäljaren knackade på hos dem och sålde de tre "äkta" mattorna och gav dem också ett certifikat som skulle intyga deras äkthet. Modern och dottern åkte sedan tillsammans med mattförsäljaren till Vellinge för att ta ut pengar. När mannen fick pengarna i sin hand bad han modern och dottern att blåsa på dem innan han sedan körde iväg. När modern och dottern sedan tog med mattorna och certifikaten och visade för en mattexpert visade det sig att de blivit lurade, mattorna var oäkta. De har nu polisanmält mannen för bedrägeri men polisen kan inte göra så mycket och får man inte fram nya uppgifter så läggs förundersökningen ner. De har bara ett signalement att gå på. Mannen uppges vara cirka 150 centimeter lång, mörkhårig och med en blåaktig fläck på näsan. Han hade dessutom en silverfärgad tand. Han körde en gulbrun bil. Polisen misstänker att fler kan ha blivit lurade av mattförsäljaren men ännu har inga fler anmälningar kommit in.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons